Alla inlägg den 7 augusti 2007

Av Teater med häst och hund - 7 augusti 2007 21:22

Idag var det dags för Eowyn(Ylva), Aragorn(Ari), Tilberi och Hamar att försöka få lite ordning på sitt gemensamma ridprogram.

Naturligtvis var det den varmaste dagen på länge. Solen stekte från himlen, svetten rann och bromsar och andra ettriga flygande varelser gjorde allt för att distrahera både oss och hästarna. Inte helt optimala tränings- förutsättningar alltså. Alltid bra att ha något att skylla på!


Vi skall rida vårat program mestadels i tölt, lite galopp och skritt och försöka få med några "dressyrövningar" som öppna, sluta och bakdelsvändning. Som avslutning skall hästarna buga (helst med oss på ryggen- hm, det blir svårt...).

Vi hade redan gjort ett program dagen innan och började med att rida igenom det. Efter några små ändringar tycker jag att vi fick till det riktigt bra, åtminstone i skritt. Vi tyckte att vi var redo för lite mera tempo och testade programmet i tölt.

Som vanligt när man rider så blir det väldigt mycket svårare när man rider snabbare. Nu skulle vi dessutom försöka komma ihåg ett program och styra hästen på en gång. Helst skall man hålla koll på sin ridpartner också, göra alla moment samtidigt som denna och på rätt ställe - och så skall det se lätt och harmoniskt ut. Det sistnämnda har vi ännu inte riktigt uppnått än...


Varken Hamar eller Tilberi är särskilt intresserade av att gå nära brevid en annan häst. De vinglar fram och tillbaka och är svåra att styra. Hamar tycker dessutom inte alls om att mitt spö med jämna mellanrum råkar peta till på hans rumpa när jag har det i fel hand.

Tilberi vill helst följa efter Hamar hela tiden trots att jag styr åt andra hållet.

Förhoppningsvs lär de sig så småningom. :-)

Det är meningen att vi skall ha ett svärd i handen när vi rider programmet. Jag tror inte att jag är riktigt redo för detta än. Först måste programmet sitta perfekt!! Och inte för många ändringar för då blir det kaos i min hjärna.


När Ari och jag tränat färdigt fick Tilberi öva på att göra komplement(buga), som han skall göra på slutet av programmet. Jana hjälpte mig med godisskålen. Tilberis koncentration var i huvudsak riktad mot alla elaka, stickande insekter som surrade runt honom, så efter några gånger gav vi oss med det. Han fick hoppa över hindren några gånger också som avslutning. Det fungerade OK, men i värmen orkade han inte riktigt upp i sitt normala tempo.

Som avslutning och belöning på ett bra träningspass avnjöt Tilberi en svalkande dusch och lite gräs och vid hemkomst tog jag mig ett avkylande dopp i Klarälven!


/Ylva




Presentation

Omröstning

Var är Fido?
 I nedre högra hörnet
 I nedre vänstra hörnet
 I övre högra hörnet
 I övre vänstra hörnet
 Vad är en Fido??

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards