Alla inlägg den 17 augusti 2008

Av Teater med häst och hund - 17 augusti 2008 10:00

Mästaren Garik hade fått problem med spelningsdatum, han fick inte ledigt från jobbet då. Problem..vad ska vi göra? Spelar utan mästare?.nää, en mästardocka?.inte heller lyckat. Var och en av oss hade redan övat på mästarrollen alla gånger Garik inte kunde komma till repetitionerna. Kanske att de gesällarna som har dött kan hoppa in och dela upp mästarrollen? Krångligt..

En ny person som mästare? Svårt att komma in i en produktion som redan har kommit så här pass långt...

Vi har haft tur..vi har fått en ny mästare! Stephan, handverkaren här på gården och egentligen ansvarig för scenbygget och rekvisita. Han har byggt kvarnen och det är hans kläder som skulle ha varit Gariks scendräkt.

Stephan tar an sig den här svåra uppgiften att på nolltid , med bara några repetitioner gestalta den ondskefulla härskaren på kvarnen. Icke så illa om man vet också att han ju är en tysk timmerman och inte svensk skådis ..svårt att hänga med i alla svenska teateruttryck. Dessutom har han aldrig stått på scen och befarar lite scenskräck när han sen kommer stå inför publiken. ;-)

Nya mästaren kom på en fredagkväll, klev in i svarta kammaren och började undervisa eldkonst. Om inte det här är ett bra omen så ..;-)) Och se bara med vilken hållning han kliver in i rollen!

Av Teater med häst och hund - 17 augusti 2008 09:07

Fredagkväll, det betyder en hel kväll i svarta kammaren...så står det i koraktorn och så är det här på gården. I svarta kammaren får gesällarna sin magiska utbildning. Mästaren läser högt trollformlar i koraktorn och gesällarna upprepar.

Hos oss lär de sig jonglera poj och stav och hantera eld. Varenda fredag..nästa fredag får ni titta på (premiär) och även fredag därpå är svarta kammaren öppen för publiken. 

Lite magisk är det...vi hade inte tänkt på det här, vi hade inte planerat att öva svarta-kammaren-scen på fredagar..är det möjligt, att magin vill bli utlärd? 

Presentation

Omröstning

Var är Fido?
 I nedre högra hörnet
 I nedre vänstra hörnet
 I övre högra hörnet
 I övre vänstra hörnet
 Vad är en Fido??

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards