Alla inlägg den 1 september 2007

Av Teater med häst och hund - 1 september 2007 17:34

Medan Gimli och en av orcherna var och tävlade med sina hästar idag – och det ganska framgångsrik av vad jag har hört, ni kan kanske skriva en liten kommentar om hur det gick precis – var en liten avdelning på besök på Lillerudsdagarna. Det var en Gandalf samt Hyr-Balrog, Nazgûlen, Honmonstret, Boromir och Sam. Tyvärr var Legolas sjuk så att även Frodo fick stanna hemma. Så Sam fick vara både sig själv och Frodo. Det hela var en ganska spontant idé – tack till arrangörerna förresten för ett trevligt bemötande, fast vi bestämde oss så sent - så det blev lite improviserat. Som musikanläggning fick en MP3-spelare tillsammans med en mini-gitarr-förstärkare duga och det gick ju inte att visa upp alla grejar på en liten yta utan alla våra torn, eld osv. Ändå gick det rätt så bra.

Otroligt bra egentligen om man tänker på att våra hästar har aldrig varit där och inte visste vad det hela handlade om. Dessa två som inte ens känner varandra var helt nöjda med att blivit slängt in i en hage med en massa stor hästar som grannar. Våra började äta direkt, storhästarna blev ganska nyfikna och gjorde riktiga giraffhalsar. ;-) Sedan tog vi med hästarna till det lilla scenet som vi hade avspärrat med plastband. Inget konstigt med det, sa dem. När vi började så brydde dem sig inte alls om publiken utan körde sina race. Nazgulen tvärvägrade faktiskt att kliva ner från lådan igen, det var för kul där uppe. Sokrates behövde en minut för att fatta vad vi ville men sedan förvandlades han till balrog.

Under pauserna stod de bredvid varandra och jag trodde att jag såg Nazgûlen röra lite snällt vid Balrogen och jag undrade om det var en ny vänskap på gång men förkastade tanken med en gång. Två gamla hästar, en vallack och ett sto, nej. Men när de kom hem så följde Balrogen faktiskt jättesnällt efter Nazgûlen och började gnägga när han fattade att Nazgûlen skulle in i en annan hage. En kärlek på Lillerudsdagarna?

Sam skötte sig också väldigt bra, tittade knappt på alla hundar som låg tätt intill avspärrningen och gjorde allt han bara kunde för att också vara Frodo. Nu sover han efter en spännande dag på Lillerud.

Jana


Presentation

Omröstning

Var är Fido?
 I nedre högra hörnet
 I nedre vänstra hörnet
 I övre högra hörnet
 I övre vänstra hörnet
 Vad är en Fido??

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards