Alla inlägg den 27 september 2007

Av Teater med häst och hund - 27 september 2007 00:22

Nu är det alltså över, hästteatern. Sista föreställningen gick bra inför mycket publik. Vi hade bara några små miss, Nazgulen hade stoppat Gandalfs program i fickan (inte så konstigt att Nazgulen kom lite väl tidigt då och då), någon hade spillt müsli på stora lådan så att man gång på gång blev av med en hel uppsättning hober där och staketet hade blivit lite blött så att elden inte ville brinna ordentligt. Men å andra sidan hade vi en helt otroligt kuliss, naturen hade verkligen fattad manuset denna gång: jättestor fullmåne, dimma och några nattfåglar som lät som ett gäng Nazguler i skogen bakom scenen. Dessutom hade vi världens rökeffekt, precis lagom mycket rök på precis rätta stället som förflyttade sig långsamt bakom scenen för att uppenbara honmonstret som stod där helt stilla. Perfekt, måste ha varit hur häftigt som helst från läktaren!

Men nu är det slut. Alla kostymer ska bäras in, tornen i paddocken ska rivas så småningom och en hel del älskade karaktärer läggs på hyllan:

  • Gothmog, den spottande gammelorchen med sina hyr-balroger, teaterns söta och mest fantastiska varelse

  • Gimli, den farligaste dvärgen som teatervärlden har sett, han förstörde ett svärd och fick en rejäl yxa istället som han använde för att riva flera byxor

  • Lavskägge, som utan träning blev Hathils favorit i föreställningarna när han kom för att klappa hundarna och servera entiska specialiteter

  • Nazgulen eller ”lukten av ondskan kan dyka upp när som helst”, som lyckades att överraska oss och publiken varje gång med fantastiska stegringar eller oförutsedda entreer ;-)

  • Frodo, den mest attraktiva hoben som någonsin har funnits ;-)

  • Gandalf, det mest benevolenta leendet som jag har träffat på, dessutom delar han ut frisbeediskar, vilken kul trollkarl!

  • Balrogen, som har lyckats att smita från scenen även detta året och som är fortfarande kär i Nazgulen

  • och och och ...

  • ... och så många små detaljer och karaktärer som kommer att minnas på alla fest och som därmed ingår i Isgårds historia.

Tack alla er!

Imorgon ska hela ensemblen till Stockholm för att titta på Cirque du Soleil. Det blir kul och vi får säkert en hel del inspiration för nästa år. Det ska bli ännu bättre! Om ni vill kan ni hjälpa till lite genom att rösta i omröstningen bredvid. Om ni har tittat på alltså.

Under tiden har vi tänkt att skriva för alla intresserade om hur träningen går till på Isgård. Vi har skaffat en ny blogg som kommer att handla om träningen, jag har lagt ut länken till den på högra sidan under länkar. Vi kommer säkert att skriva lite mer om teatern här ett tag till men det skulle bli kul om vi skulle återses ”på andra sidan”.

Jana, nu inte längre Boromir

Presentation

Omröstning

Var är Fido?
 I nedre högra hörnet
 I nedre vänstra hörnet
 I övre högra hörnet
 I övre vänstra hörnet
 Vad är en Fido??

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards