Alla inlägg under september 2007

Av Teater med häst och hund - 6 september 2007 09:20

På genrepet i söndags hade vi besök från Karlstads Tidningen (det var kanske inte alla som märkte det). Nu har tidningen kommit ut och alla som vill se en fin bild på eld och en Johanna-orch kan gå in på http://www.kt.se

Nu ska jag gå och köpa tidningen för att kunna läsa hela artikeln. ;-)

Jana 

Av Teater med häst och hund - 4 september 2007 23:19

Ikväll fick vår nazgūl lite extraträning. Vi behöver ha en mycket fin och häftig och stilig bild till programbroschyren och då är det ju helt naturligt att använda minsta hästen på gården. Eller är hon näst minsta? Det verkar vara en tävling mellan Nazgūl-Svana och Sokrates Balrog...

Efter förra gångens svårigheter (alla som har missat hur det gick när vi försökte filma en stegrande nazgūl får gärna gå in i arkivet och kolla in inlägget "Säkerhetsstigbyglar" som vi skrev i juli) var vi alltså välförberedda och påminnade varandra om att sadelgjorden skulle vara spänt osv. Intressant nog åkte sadeln ner direkt när Nazgūlen började gå från sadelplatsen. Mycket väl förberedd... ;-)

Väl inne i ridhuset stegrade Svana sig så fint och så högt redan den allra första gången att Anki åkte ner omgående. Hon gled bara av och stod sedan bakom hästen. Helt gömt i mörkret i sina svarta kläder bakom en svart häst kunde man nästan tro att hon hade satt den onda ringen på fingret och försvunnit. Om hon inte hade skrattat så högt alltså... ;-) Men efteråt blev det en mycket bra fotosession med många fina kort. Ska lägga ut ett så fort de är färdiga.

Innan dess hade Sokrates i sin egenskap som balrog (=elddemon) försökt att tända på sig själv. Men det får han såklart inte. Han skulle hoppa över ett brinnande hinder och eftersom Eva vet att han oftast inte hoppa över hindret men kliver över (han är tydligen inte ett dugg rädd för elden) hade hon bundit upp svansen och blöttad ner den. Hur många säkerhetsåtgärder som helst men det hon inte hade räknat med var att Socki skulle gå fram till hindret, titta på det och sedan blåsa i det. Eldstorm runt Sockis huvud! Nästa gång ska man nog bada hela hästen båda fram och bak innan man leker med elden. ;-)

Jana

Av Teater med häst och hund - 1 september 2007 17:34

Medan Gimli och en av orcherna var och tävlade med sina hästar idag – och det ganska framgångsrik av vad jag har hört, ni kan kanske skriva en liten kommentar om hur det gick precis – var en liten avdelning på besök på Lillerudsdagarna. Det var en Gandalf samt Hyr-Balrog, Nazgūlen, Honmonstret, Boromir och Sam. Tyvärr var Legolas sjuk så att även Frodo fick stanna hemma. Så Sam fick vara både sig själv och Frodo. Det hela var en ganska spontant idé – tack till arrangörerna förresten för ett trevligt bemötande, fast vi bestämde oss så sent - så det blev lite improviserat. Som musikanläggning fick en MP3-spelare tillsammans med en mini-gitarr-förstärkare duga och det gick ju inte att visa upp alla grejar på en liten yta utan alla våra torn, eld osv. Ändå gick det rätt så bra.

Otroligt bra egentligen om man tänker på att våra hästar har aldrig varit där och inte visste vad det hela handlade om. Dessa två som inte ens känner varandra var helt nöjda med att blivit slängt in i en hage med en massa stor hästar som grannar. Våra började äta direkt, storhästarna blev ganska nyfikna och gjorde riktiga giraffhalsar. ;-) Sedan tog vi med hästarna till det lilla scenet som vi hade avspärrat med plastband. Inget konstigt med det, sa dem. När vi började så brydde dem sig inte alls om publiken utan körde sina race. Nazgulen tvärvägrade faktiskt att kliva ner från lådan igen, det var för kul där uppe. Sokrates behövde en minut för att fatta vad vi ville men sedan förvandlades han till balrog.

Under pauserna stod de bredvid varandra och jag trodde att jag såg Nazgūlen röra lite snällt vid Balrogen och jag undrade om det var en ny vänskap på gång men förkastade tanken med en gång. Två gamla hästar, en vallack och ett sto, nej. Men när de kom hem så följde Balrogen faktiskt jättesnällt efter Nazgūlen och började gnägga när han fattade att Nazgūlen skulle in i en annan hage. En kärlek på Lillerudsdagarna?

Sam skötte sig också väldigt bra, tittade knappt på alla hundar som låg tätt intill avspärrningen och gjorde allt han bara kunde för att också vara Frodo. Nu sover han efter en spännande dag på Lillerud.

Jana


Presentation

Omröstning

Var är Fido?
 I nedre högra hörnet
 I nedre vänstra hörnet
 I övre högra hörnet
 I övre vänstra hörnet
 Vad är en Fido??

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards